![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#1 |
|
سلطان
![]() ![]() موسس سايت
|
سلام
امیدوارم حال همگی خوش باشه . اومدم یه بحث جدید رو با هم شروع کنیم و فکر میکنم تمامی دوستان کمو بیش درگیر این موضوع شده باشند. از نظر شرع و عرف "غیبت" خیلی بد شمرده شده . همه هم میدونیم که بده من نمیخوام در اینجا در مورد غیبت صبحت کنیم که چه مواردی در نکوهش غیبت عنوان شده. میخوام بدونم آیا صحبت کردن مثلا از "یزید" میشه غیبت؟ میخوام بدونم وقتی داریم در مورد گذشتگان صحبت میکنیم آیا میشه غیبت یا خیر؟ البته مطمئنن این گذشتگان افرادی هستند که از نظر ما بد بودند. آیا صحبت در مورد افرادی که بد بودند غیبت هست؟ یا فقط غیبت شامل افراد خوب میشه؟ یا اینکه اگر فقط در مورد افرادی که زنده هستند صحبت کنیم میشه غیبت؟ اگر صحبت از زنده ها میشه غیبت آیا صحبت مثلا از بوش و اوباما هم میشه غیبت وقتی حاضر نیستند و نمیتونند از خودشان دفاع کنند؟ محور بحث کاملا مشخصه به نظر شما غیبت شامل همه افراد می شود یا فقط افراد خاصی را شامل می شود؟ |
|
|
|
|
|
#2 | ||||||||
|
مدير انجمن
![]() ![]() تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۵
تشکرها: 1,526
تشکر شده 2,925 بار در 813 ارسال
حالت من:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
یک کلام غیبت از همه کس مجاز است(از نظر من)
![]()
|
|
|
|
#3 |
|
كاربر فعال
![]() |
راستش جایی خوندم که صحبت کردن درباره کسی که معروف هستشو کاراشو همه میدونن نمیشه غیبت.
موقعیم که کسی کاری کرده باشه و همه بدونن ولی بعدا دربارش صحبت بشه بازم غیبت نیست.فقط نفهمیدم منظوره نویسنده از همه چی بوده؟ ![]()
|
|
|
#4 |
|
كاربر فعال
![]() |
غیبت ربطی به خوب بودن یا بد بودن شخص نداره
اول یه توضیح کوچیک در مورد غییبت بگم که بعضی ها با تهمت اشتباهش میگیرن: اگر کسی یه کاری رو نکرده باشه و بیان پشتش حرف بزنن و اون کارو بهش نسبت بدن به این میگن تهمت . ولی اگه کسی واقعا یه کاره بدو کرده باشه و بعد برن پستش در مورد اون و کاره بدش صحبت کنن به این میگن غیبت (که اکثرا نمی دونن معنی غیبت رو و می گن این که غیبت نیست دارم واقعیتو میگم ! ) میخوام بدونم آیا صحبت کردن مثلا از "یزید" میشه غیبت؟ بعضی از افراد تویه دینه اسلام جایز الغیبه شمرده شدن . کسانی که در گذشته اون قدر یه کار بد رو انجام دادن و این قدر بد بودن و همه از کارای بدو اونها اطلاعی داشتن که به بدی معروفن .که یزید رو هم شامل میشه میخوام بدونم وقتی داریم در مورد گذشتگان صحبت میکنیم آیا میشه غیبت یا خیر؟ من دقیقشو نمی دونم ولی این چیزی که تو ذهنم هست بله غیبت میشه . مثلا اگه دقت کنید اگه پشت سر مورده حرف بزنیم تو زبون محاورمون میگیم : پشته سر مورده غیبت نکنید ! " این یعنی اینکه غیبت محسوب میشه . یا وقتی میان و واسه گذشتگانی مثه یزید تبصره میزنن این یعنی در مورد اونایه دیگه غیبت صدق می کنه البته مطمئنن این گذشتگان افرادی هستند که از نظر ما بد بودند. اگه این گذشتگان بد خصوصیات افراد بالا رو که توضیح دادم داشت هباشن غیبت محسوب میشه . یه جا دیگه هم خندم که اگه کسی کاری کرده باشه که همه اون وبدونن و عمل خیلی بدی باشه صحبت در مورد اون (به منظور عبرت گرفتن دیگران) مشکلی نداره . آیا صحبت در مورد افرادی که بد بودند غیبت هست؟ یا فقط غیبت شامل افراد خوب میشه؟ یا اینکه اگر فقط در مورد افرادی که زنده هستند صحبت کنیم میشه غیبت؟ غیبت خوب وبد نداره ! اصلا خوب و بد یه امر نسبیه و نمی شه گفت فلانی خوب بوده فلانی بد بوده . معیارهای هرکس متفاوت بوده . مگر کسی مثله یزید یا کسی که خصوصیاتی رو که ذکر کردم داشته باشه که در این صورت غیبت نیست در مورد زنده ها و مرده ها هم که توضیح دادم اگر صحبت از زنده ها میشه غیبت آیا صحبت مثلا از بوش و اوباما هم میشه غیبت وقتی حاضر نیستند و نمیتونند از خودشان دفاع کنند؟ بله من وقتی این سوال شما رو با معیارهایی که دستم بود سنجیدم دیدم میشه غیبت . چون اونها اون قدر پلید(!!!) نیستن که بشه در موردشون غیبت کرد ! کلا یه چیز دیگه هم هست. فکر می کنم اگر در مورد کسی حرف بزنی که طرفت اونو نشناسه و امکان شناختش در اینده هم نباشه اسمش غیبت نیست . که اوباما و بوش این خصوصیتم ندارن ! همه میشناسنشون چیزه دیگه ای به ذهنم نمی رسه . اینایی هم که گف تم یه مقداریش برداشتای خودم بود یه مقداریش برداشتای دینی ولی سعی کردم بیشتر از لحاظ دینی باشه
آدمك آخر دنياست بخند آدمك مرگ همين جاست بخند آن خدايي كه بزرگش خواندي به خدا مثل تو تنهاست بخند دست خطي كه تو را عاشق كرد شوخي كاغذي ماست بخند ![]() http://minoodasht.blogsky.com/ میرزا طناز ! یه دوسته طنز نویس
|
|
|
|
| این کاربر از پست مفید negin12 تشکر کرده است : | rasool (۰۵-۹-۱۳۸۹) |
|
|
#5 | ||||||||
|
كاربر فعال
![]() تاریخ عضویت: مهر ۱۳۸۸
تشکرها: 2,111
تشکر شده 1,098 بار در 405 ارسال
حالت من:
|
غیبت اساتید و هم کلاسی ها به هر نحوی نه تنها گناه نیست بلکه از اهم واجباته
![]() ولی به نظرم اگه طرف نباشه و نتونه از خودش دفاع کنه غیبته،حالا هر چقدر هم که بدونیم کار بدی مرتکب شده حتی از خوبی های بقیه گفتن هم غیبته فک کنم ولی این دیگه زیاده رویه به نظر من مشکلی نیست![]()
|
|
|
|
#6 |
|
سلطان
![]() ![]() موسس سايت
|
بنده هم نظر شخصی خودم رو میدم.
به نظر بنده غیبت یعنی اتهام زدن به شخصی بدون اینکه او در جمعی که ما اتهام را میزنیم حضور داشته باشد و بتواند از خود دفاع کند!! این از نظر بنده یک نوع بی عدالتی است زیرا اجازه دفاع به اورا نمیدهیم همچنین ممکن است ذهن چندین نفر دیگر هم به واسطه گفته های ما خراب شود. ببینید همگی میدانیم مثلا صدام یا ریگی قاتل بودند و گناهکارند حکم اینا از قبل مشخصه اما دادگاه تشکیل میشه و اجازه دفاع به اونها داده میشه! یعنی با اینکه جرم مشخصه اما اجازه دفاع داده می شود این میشه عدل! اما نمیدونم چرا خیلی از ماها خودمون رو در جایگاه قضاوت قرار میدیم پشت سر اینو اون حرف میزنیم و حکممون رو هم صادر میکنیم و اجازه دفاع هم به طرف نمیدیم!! هر کسی از نظر ما بده آیا به نظر شما از نظر خدا هم بده؟! داستان اون زن فاحشه رو که مسیحی میشه نشیدید؟ حضرت مسیح زنی فاحشه رو می بینه و اونو دعوت به مسیحیت میکنه.حواریون ناراحت میشند و علت این امر رو جویا میشند حضرت مسیح میفرماید دیانت من فقط برای افراد صالح آورده نشده بلکه همه حق دارند ندای امر جدید را بشنوند. (تو فیلم حضرت مسیح دقیقا این تیکه به تصویر کشیده شده) این یعنی عدل یه داستان هم در همین زمینه از حضرت محمد نقل شده اما چون منبع معتبری برای داستان پیدا نکردم عنوان نمیکنم. من به شخصه همیشه سعی میکنم غیبت نکنم چون یکی از گناهان بزرگ شمرده شده و گفته شده مانند این است که گوشت مردار برادر خود را بخورید. برای همین است که بنده در اکثر تاپیکهایی اینچنینی فقط در حق افراد دعا میکنم. چون نه قاضی هستم و نه خداوند شاید از دید بنده از دید همه به طور مثال صدام گناه کار باشد ولی چرا به جای اینکه لعن و نفرین کنیم،اینو آن رو مسخره کنیم،با هر نوع صفتی اونهارو مخاطب قرار بدیم طلب هدایت تمامی بندگان را نکینم؟ میدونم دیدگاه سختیه ولی شخصا به این مساله عقیده دارم که باید در حق تمامی افراد دعا کرد چه خوب چه بد چه قاتل باشه چه دزد چه کافر و... اینجوری نه مرتکب گناهی شدیم نه قضاوتی کردیم بلکه حداقل دعای خیری کردیم که ممکنه تاثیر گذار باشه. من خودم مدتی داشتم تو این سایت با یکی از دوستان در مورد شخص سومی صحبت میکردم. تمامی پیغام هایی که با اون فرد ردو بدل میکردم برای شخص سوم میفرستادم تا خودش ببینه و غیبت محسوب نشه و اگر حرفی هست بتونه از خودش دفاع کنه. پیشنهاد میکنم هیچگاه در جایگاه قضاوت قرار نگیرید چون 70 سال عبادت یک دفعه ممکنه از بین بره ![]() (نظرات بنده شخصی بود لطفا نقد نکنید) |
|
|
|
|
|
#7 |
|
كاربر فعال
![]() |
واما نظر من:
![]() از آنجایی که کلمه غیبت یه اصطلاح مذهبی ست و اینکه سوالاتی که مطرح شد در همین بابه ، ترجیح دادم ابتدا به مستنداتی از امامان خودمون اشاره کنم : از بعضی کلمات بزرگان گاه چنین استفاده میشود که غیبت در مورد همهی مؤمنان نیست بلکه تنها در مورد کسانی است که از گناه خود پشیمانند و یا توبه کردهاند و در سرحد اعتدالند. و اما غیبت افراد فاسق و گنهکار جایز است هر چند گناهشان پنهان باشد و گاه به این روایت از امام صادق علیهالسلام نیز استناد جستهاند که فرمود: کسی که در روابطش با مردم ستم نکند، و در سخنانی که میگوید به مردم دروغ نگوید و از وعدههایش تخلف نجوید چنین کسی غیبتش حرام و شخصیت کامل و عدالت او ظاهر و اخوتش واجب است. امام صادق علیهالسلام میفرماید: هنگامی که فاسق تظاهر به فسق کند نه احترامی دارد و نه غیبتی و در حدیث دیگری از امام رضا (علیهالسلام) میخوانیم : من القی جلباب الحیاء فلا غیبه له کسی که چادر حیا را از سر برگیرد غیبت ندارد . احادیث متعدد به خوبی نشان میدهد که اگر شخصی گناه کند و مستور باشد، غیبت او جایز نیست و غیبت شخص متظاهر به فسق نیز در خصوص آن عملی که تظاهر به آن میکند جایز است نه نسبت به تمام اعمالش. از این گذشته حرمت غیبت با دلیل عقل نیز ثابت است چرا که نوعی ظلم و ستم و افشای اسرار و ریختن آبروی مردم محسوب میشود و بیشک فرقی میان فاسق و عادل در این زمینه نیست مگر در مواردی که غیبت سبب نهی از منکر یا دفع خطر و ضرر از جامعه مسلمین گردد. و در آن هم میان فاسق و عادل تفاوتی نیست. یکی از گناهان بزرگ غیبت است. غیبت یعنی پشتسر دیگران بدگویی کردن و سخن ناخوشایند گفتن. در روایتی آمده غیبت عبارت است از بیان اموری است که خدا بر برادرت پنهان کرده است اما بیان اموری مثل عصبانیت و عجله که ظاهر هستند غیبت محسوب نمیشود باید توجه داشت که تحقق غیبت فقط به واسطهی زبان نیست بلکه غیر از گفتار بوسیلهی نوشتن و ایماء و اشاره و حرکت چشم و اعضای دیگر و هر چیزی که مقصود را بفهماند نیز محقق میشود و به همین خاطر است که گفتهاند: قلم،زبان دوم انسان است. من به شخصه ازین خصلت خوشم نمیاد ، اما چیکار کنیم دیگه آدمیزادیم و جایز الخطا ![]()
|
|
|
#8 |
|
همكار انجمن
![]() ![]() |
من با نظر شخصی حامی موافقم و نه تنها نقدش نمیکنم بلکه تاییدشم میکنم
ولی مشکل ما اینجاست که خیلی حرفها رو فکر نمیکنیم که این حرف غیبت میشه چون واسمون یه امر طبیعی شده ولی اگه به عمق حرف دقت کنیم می بینیم که این حرف هم غیبته و اگر همه غیبت نمیکردن دنیا گلستان میشد یا همه دروغ نمیگفتن ......... یه چیز دیگه هم بگم حکمی که دادگاه صادر میکنه قابل اجراست ولی حکم های که ما صادر میکنیم ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
همكار انجمن
![]() ![]() |
من با یه روحانی از طریق چت در این مورد صحبت کردم و ایشون این رو گفت
غیبت شامل حال مردگان هم میشود ولی یکی از مواردی که غیبتشان حرام نیست فاسقین است گفتم کجا اومده میگه توی رساله های علما نظر حامی رو براش گفتم میدونم دیدگاه سختیه ولی شخصا به این مساله عقیده دارم که باید در حق تمامی افراد دعا کرد چه خوب چه بد چه قاتل باشه چه دزد چه کافر و... اینجوری نه مرتکب گناهی شدیم نه قضاوتی کردیم بلکه حداقل دعای خیری کردیم که ممکنه تاثیر گذار باشه. این درمورد افراد مجهول الهویت صادق باشه ولی افرادی که معلوم حال هستند برخی افراد هستند که امید اینکه دعایی درباره انها اجابت بشه وجود داره ولی برخی افراد که توسط امام معصوم تشخیص داده میشند دیگه امیدی براشون نیست برای مین دعا براشون فایده نداره همین جای بحث نداره |
|
|
|
|
|
#10 | ||||||||
|
همكار انجمن
![]() ![]() تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۶
تشکرها: 3,344
تشکر شده 1,570 بار در 540 ارسال
حالت من:
|
اگه اين جوريه كه شما ميگين كه ديگه نبايد در مورد هيچكس صحبت كنيم چون ميشه غيبت !
پس تكليف چيه وقتي كسي يه كاري انجام ميده و مي خواهيم در موردش حرف بزنيم و اينا ... !
|
|
![]() |
| برچسب ها |
| هیچ یک |
| ابزارهای موضوع | |
| نحوه نمایش | امتیاز به این موضوع |
|
|